Posts

Migraine

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِبِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


          Yup, Shida ada migrain. Straight ke cerita jela ya? First kena last year, time tu baru balik asrama sebab time tu minggu balik. Idk why tibatiba je sakit sangat sangat kepala. Rasa nak pecah sangat and i cried haha ((sebab sakit sangat weh)) then tiqah suruh baring ke apa tah time tu. Ingat nak tidur but i cant! sakit sangat sampai nak tidur pun takboleh :( So kita baring je.


          Lepas maghrib macam tu ainaa datang picitkan kepala. Kurang lah sikit sakitnya but! dia punya urat tu nampak kot. You can imagine how it would be kepala nak pecah kan? then malam tidur esok okay dah. Going to class macam biasa. but after two weeks macam tu sebab minggu balik gak rasanya time tu sakit balik. Sakit sangat sangat macam masa first kena tu. tapi before that memang dah kena sakit kepala biasa biasa juga. and this time sakit sangat and tangan kanan dengan mulut sebelah kanan kebas which is memang buat shida fikir th…

Future

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِبِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

(takde kaitan with this post but kinda miss you sayang) 

          And yes, no one would ever know how their future will be. but not gonna say much this time nak share plus tanya pendapat je which i think no one would ever respon so nahh kita redah jela kan haha. it's my blog anyway........


          So as we all know i done my practical at Indkom which is my mom punya tempat kerja juga. Okay to be short, last week my bos yang Department IT call my mom. He asked my mom kalau Shida nak kerja situ. I dont know what to respond act sebab happy lah takpayah interview kan but kita dah kerja cuma that kerja gaji tak tetap so i dont know guys. Need your help here!


          Okay je kerja dekat situ, workmate semua okay. but you know. system dia kurangkurang sikit lah. Sorry cant tell you but yaa that's it. Best part dia kalau kerja situ gaji Shida tetap lah and plus tak penat macam sekarang. Workhard gila but gaji tak…

Practical

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِبِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

         Sebenarnya nak post masa dekat office tadi tapi dah nak balik so macam tak sempat plus idea sangat lah membantu time tengah free. Tak tercurah langsung nak post apa tadi. So kita random jela malam ni yaa :) Macam yang kita semua tahu practical Shida dah nak habis lagi berapa minggu je. Kalau kira hari ada lahdalam 20 something hari lagi. Tak kira lah Shida nak kira minggu gak sebab angka dia lagi sikit haha.

          Due to my pratical yang tak lama lagi nak habis, taktau lah excited ada lah. Sebab finally takpayah tulis buku log biru, takpayah buat laporan slide semua. Everythings gonna be different by now sebab takde dah balik rumah katil lah nombor satu sekarang sebab macam exhausted gila penat kerja! Lagi - lagi masa first day practical Ya Allah back pain fuh taktahu nak describe macam mana. 
          Tapi everything's okay je kerja pun okay nasib ada officemate yang gila - gila. Abang wan lah banyak …