"The fashionable woman wears clothes. The clothes don't wear her." - Mary Quant











They laugh at me because I'm different;
i laugh at them because they're all the same




NETWORK






RECENT STORIES

MONTHLY ARCHIVE



YOU






You
6 May 2017 at 18:23
Image result for im waiting for you tumblr


So here i am in the hospital typing dengan sakitnya. Ya allah paling takut lah nak pergi hospital apa lagi nak kena duduk sini sekarang (saya ada fobia to certain things that happened) I wish there were you and others temankan ramai ramai sekali. but nahh, you asked me to be strong so kita ikut okay?

Certain things sometime doesnt go the way that you want it to be. All you have to do is to be strong and wait. Awak dah janji kan wahai Nur Saiyidah? Bukan semua orang boleh ikut cakap awak Shida :) Dengar jela nasihat yang dia dah bagi tu okay. One day, inshallah everything's gonna be just fine :) Kita kejar life samasama okay.

Idk tengah rindu maybe? it's okay saiyidah faham. Tau saiyidah kuat :) kena tunjuk awak kuat. Dont you remember your words? Thankyou so much for always being there. I'll never be grateful than this. Jaga diri okay jangan kering sangat makan banyak sikit haha.


appreciation post, ash 
Shidasaiyidah :)

0 comments



Practical
8 Mar 2017 at 06:32
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِبِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


         Sebenarnya nak post masa dekat office tadi tapi dah nak balik so macam tak sempat plus idea sangat lah membantu time tengah free. Tak tercurah langsung nak post apa tadi. So kita random jela malam ni yaa :) Macam yang kita semua tahu practical Shida dah nak habis lagi berapa minggu je. Kalau kira hari ada lahdalam 20 something hari lagi. Tak kira lah Shida nak kira minggu gak sebab angka dia lagi sikit haha.


          Due to my pratical yang tak lama lagi nak habis, taktau lah excited ada lah. Sebab finally takpayah tulis buku log biru, takpayah buat laporan slide semua. Everythings gonna be different by now sebab takde dah balik rumah katil lah nombor satu sekarang sebab macam exhausted gila penat kerja! Lagi - lagi masa first day practical Ya Allah back pain fuh taktahu nak describe macam mana. 

          Tapi everything's okay je kerja pun okay nasib ada officemate yang gila - gila. Abang wan lah banyak tolong semua. Kena phsycho pun dia backup. Meeting dia pun dia angkut juga Shida ni join sekali sebab nak lari dari boss haha. Free pergi tengok movie dekat bilik melati yang besar gila seat pun dah lebih kurang seat dekat wayang je bilik tu. Oh! partner practical pun best sebab yang 7 orang ni semua KV juga so kitorang tukartukar je report hihi. 

          Mestilah sedih juga nak habis practical. Bukan sebab segala kerja tapi sebab semua abang and akak officemate dekat sini yang gilagila semua ni. Yang buat hari kelam menjadi cerah cewah haha. Tapi betul lah semua yang banyak ajar selok belok bengkangbengkuk dekat Indkom tu. Banyak ajar pasal kerja semua. Thankyou sangat sangat dekat semua!

          So lepas habis ni nak kena perah otak balik settle file, presentation, pta, exam akhir and paling nak kena fikir lepasni nak buat apa. I am so not ready nak kerja. Taknak kerja dulu rasa macam tua sangat je dah kerja haha but that is the fact Shida! Wait till my upcoming post okay? Maybe later on dah tau nak buat apa ke kan? Who knows right? Goodnight guys esok kerja lagi. 


Image result for officemate tumblr quotes

P/s: Selamat Hari Wanita wahai wanitawanita sekalian.

0 comments






← O L D E R P O S T







Do you know ?Honesty is the best policy in life ♥