"The fashionable woman wears clothes. The clothes don't wear her." - Mary Quant











Hey, you;
Don't give up, Okay?




NETWORK






RECENT STORIES

MONTHLY ARCHIVE



YOU







Migraine
14 Jun 2017 at 01:43
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِبِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ



          Yup, Shida ada migrain. Straight ke cerita jela ya? First kena last year, time tu baru balik asrama sebab time tu minggu balik. Idk why tibatiba je sakit sangat sangat kepala. Rasa nak pecah sangat and i cried haha ((sebab sakit sangat weh)) then tiqah suruh baring ke apa tah time tu. Ingat nak tidur but i cant! sakit sangat sampai nak tidur pun takboleh :( So kita baring je.


          Lepas maghrib macam tu ainaa datang picitkan kepala. Kurang lah sikit sakitnya but! dia punya urat tu nampak kot. You can imagine how it would be kepala nak pecah kan? then malam tidur esok okay dah. Going to class macam biasa. but after two weeks macam tu sebab minggu balik gak rasanya time tu sakit balik. Sakit sangat sangat macam masa first kena tu. tapi before that memang dah kena sakit kepala biasa biasa juga. and this time sakit sangat and tangan kanan dengan mulut sebelah kanan kebas which is memang buat shida fikir that im gonna have stroke hahaha but yaa.


        Then masa cuti i think ibu bawak pergi Mawar nak check but then tak jadi sebab cost almost 1K sebab doctor tu paksa suruh check guna CT Scan. Yes nak scan pun mahal sekarang gaiss. So we decided pergi seksyen 7. and again saya nangis lah sebab takut. Lepas dah check semua dia kata dah confirm ada migraine biasa je ((sebab time tu taktau sebab takpernah migrain)) and darah saya pekat tapi kurang sangat. then kita pun balik and having my life till now.




          Act, baca artikel ni tadi here . Thats why saja nak kongsi cerita. But lately ni pun sakit balik. well i dont know why saya bukan doktor. Jaga diri masing masing. Assalam 'Alayk!

Saiyidah takut,
Doakan saya yaa. 

0 comments



Future
11 Jun 2017 at 21:04
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِبِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


(takde kaitan with this post but kinda miss you sayang) 


          And yes, no one would ever know how their future will be. but not gonna say much this time nak share plus tanya pendapat je which i think no one would ever respon so nahh kita redah jela kan haha. it's my blog anyway........


          So as we all know i done my practical at Indkom which is my mom punya tempat kerja juga. Okay to be short, last week my bos yang Department IT call my mom. He asked my mom kalau Shida nak kerja situ. I dont know what to respond act sebab happy lah takpayah interview kan but kita dah kerja cuma that kerja gaji tak tetap so i dont know guys. Need your help here!


          Okay je kerja dekat situ, workmate semua okay. but you know. system dia kurangkurang sikit lah. Sorry cant tell you but yaa that's it. Best part dia kalau kerja situ gaji Shida tetap lah and plus tak penat macam sekarang. Workhard gila but gaji tak tetap. gah tak pasti ni. Kena istikharah nampaknya.

Pray for me guys,
ShidaSaiyidah J

0 comments






← O L D E R P O S T
N E W E R P O S T →







Do you know? Honesty is the best policy in life ♥