Migraine

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِبِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ



          Yup, Shida ada migrain. Straight ke cerita jela ya? First kena last year, time tu baru balik asrama sebab time tu minggu balik. Idk why tibatiba je sakit sangat sangat kepala. Rasa nak pecah sangat and i cried haha ((sebab sakit sangat weh)) then tiqah suruh baring ke apa tah time tu. Ingat nak tidur but i cant! sakit sangat sampai nak tidur pun takboleh :( So kita baring je.


          Lepas maghrib macam tu ainaa datang picitkan kepala. Kurang lah sikit sakitnya but! dia punya urat tu nampak kot. You can imagine how it would be kepala nak pecah kan? then malam tidur esok okay dah. Going to class macam biasa. but after two weeks macam tu sebab minggu balik gak rasanya time tu sakit balik. Sakit sangat sangat macam masa first kena tu. tapi before that memang dah kena sakit kepala biasa biasa juga. and this time sakit sangat and tangan kanan dengan mulut sebelah kanan kebas which is memang buat shida fikir that im gonna have stroke hahaha but yaa.


        Then masa cuti i think ibu bawak pergi Mawar nak check but then tak jadi sebab cost almost 1K sebab doctor tu paksa suruh check guna CT Scan. Yes nak scan pun mahal sekarang gaiss. So we decided pergi seksyen 7. and again saya nangis lah sebab takut. Lepas dah check semua dia kata dah confirm ada migraine biasa je ((sebab time tu taktau sebab takpernah migrain)) and darah saya pekat tapi kurang sangat. then kita pun balik and having my life till now.




          Act, baca artikel ni tadi here . Thats why saja nak kongsi cerita. But lately ni pun sakit balik. well i dont know why saya bukan doktor. Jaga diri masing masing. Assalam 'Alayk!

Saiyidah takut,
Doakan saya yaa. 

Comments

Popular Posts